Izrada promotivnog videa

Izrada promotivnog videa

Zašto izraditi promotivni video?

Bez obzira da li ste velika kompanija ili samostalni djelatnik koji želi prezentirati svoje proizvode i usluge, Vaši kupci željni su saznati nešto više o Vama. Pogled u kreativnu sferu Vašeg poslovanja i sam proces nastanka ponuđenih proizvoda i usluga stvara osjećaj bliskosti između Vas i krajnjih kupaca. Promotivni video uradci ujedno su zabavan i efektivan način prijenosa informacija.

Kvalitetno izrađeni video uradak može se koristiti dugi niz godina, a njegova vrijednost ne opada. Kreiranje takvog videa nije kratkoročna nego dugoročna investicija.

Što je dobar promotivni video?


Dobar promotivni video privlači pažnju gledatelja.

Duljina trajanja videa, sinopsis, kvalitetno snimanje i montaža utječu koliko će se dugo gledatelji zadržati na video uratku. Vrlo je bitna detaljna i pravovremena priprema svih nužnih koraka prije samog snimanja. Pružanje nebitnih tekstualnih informacija i snimanje nerelevantnih detalja utjecati će na gledatelje koji bi mogli izgubiti interes i ugasiti video prije njegovog kraja. U takvim situacijama video neće imati utjecaj na jačanje Vašeg branda i prepoznatljivosti proizvoda i usluga, nego će pasti u zaborav. Novi medijski val surađivao je s brojnim kompanijama koje su uspješno prezentirale određeno radno mjesto, radne procese ili proizvod i uslugu kroz promotivni video i zajedničku suradnju, a tu smo da učinimo isto i za Vas!

Dobar promotivni video objašnjava gledateljima po čemu su Vaši proizvodi i usluge posebni.

Svaki proizvod ili usluga ima svoj proces stvaranja koji se mora slijediti za optimalne rezultate. Bilo da je taj proces duži ili kraći važno je znati istaknuti relevantne korake koji utječu na kvalitetu i prepoznatljivost ali na kreativan i atraktivan način. Takav promotivni video zahtjeva razumijevanje želja i interesa Vaših korisnika. Recimo da prodajete prirodnu kozmetiku za tijelo. Osim suhoparne prodaje i fotografija proizvoda, zamislite koliki utjecaj bi imao video gdje bi prikazali proces nastanka recimo kreme za lice od kamilice? Od branja kamilice s polja, do ručne obrade bilja i dodavanja prirodnih sastojaka, do finalnog proizvoda koji se pažljivo pakira i dostavlja na vrata kupca. Takav promotivni video ulijeva povjerenje u gledatelja i stvara nove lojalne kupce koji će uzbuđeno čekati svoj naručeni proizvod.

Dobar promotivni video utječe na gledatelje da žele saznati više.

Na ranijem primjeru prirodne kozmetike, sam gledatelj može biti toliko oduševljen procesom nastanka proizvoda da će biti željan imati uvid i u ostale procese koje kompanija nudi. No recimo da ste samostalni djelatnik. Izrađujete umjetnine, kolače i torte, ili ste možda čak i samostalni glazbenik. Znate li da jednim kvalitetno odraženim promotivnim videom možete utjecati na gledatelje i privući pažnju šire javnosti? U današnje vrijeme moderne tehnologije i društvenih mreža ljudi imaju lakši pristup informacijama što Vama daje prednost. Kroz zanimljiv sinopsis promotivnog videa koji opisuje Vaš radni dan (npr. izrada svadbene torte ili sviranje gitare u lokalnom kafiću) stvarate veći broj novih pratitelja i samim time veću popularnost. Svaki „share“ stvara novog gledatelja koji će željeti saznati više o Vama. Iz kvalitetnog promotivnog videa nastaje želja da se gledatelj informira više. Gledatelj odlazi na Vaše društvene mreže, Vašu web stranicu ili Vas direktno kontaktira kako bi istražio svu ostalu ponudu.

Dobar promotivni video utječe na gledatelje da žele kupiti Vaš proizvod ili uslugu.

Nakon detaljnijeg istraživanja i ostvarivanja prvog kontakta dolazi do kupovine proizvoda ili usluge. Vaš promotivni video može se fokusirati na proizvod koji želite da se bolje prodaje, ili uslugu koja bi mogla utjecati na jačanje i stabilnost financijske strukture Vaše kompanije. Mi u Novom medijskom valu svakako sugeriramo kako bi se takav promotivni video, za bolji uspjeh i doseg, trebalo promovirati putem različitih medijskih kanala i digitalnih oglasa. Online kampanje donose veći uspjeh s toga nije dovoljno samo kreirati kvalitetan promotivni video, već je bitno i znati ga pravilno plasirati i eksponirati na ciljano tržite.

Od samog snimanja, montaže i obrade, do promocije i oglašavanja, Novi medijski val tu je za Vas kako bi Vam pomogao pri daljnjem rastu Vašeg poslovanja.

U moru ponuda usluga i proizvoda istaknite se svojom originalnošću i kreativnošću uz našu pomoć!

Add a Comment

You must be logged in to post a comment