IZRADA WEB STRANICA

Zašto izraditi web stranicu?

Zašto uložiti u kvalitetan predložak, modernizirati postojeću web stranicu ili ažurirati podatke na istoj?  

Web stranica je prikaz Vaše tvrtke. Prikaz Vašeg rada i samog proizvoda kojeg nudite. Klijenti očekuju kvalitetu, reprezentativnost i pristupačnost, s toga biti prisutan na internetu od visoke je važnosti. Dobro dizajnirana, informativna i ažurirana stranica pridodaje kredibilitetu Vašeg poslovanja i jača Vaš brand. 

Nekoliko razloga zašto je web stranica bitna za razvoj poslovanja:

  1. preko 90% informacija prikuplja se putem interneta (što uključuje online kupovinu)
  2. Web stranica prikazuje da je kompanija profesionalna i u korak s digitalnim svijetom
  3. Web stranica omogućava brži pristup podatcima i trendovima na tržištu (statistički podatci)
  4. Niži troškovi oglašavanja s širom publikom naspram fizičkih napora oglašavanja s malim dosegom (npr. letci)
  5. Brža komunikacija s klijentima i bolja korisnička podrška (mogućnost integriranog chat centra)
  6. Vrlo niski troškovi održavanja uz dugogodišnju korist 
  7.  Pristup stranom tržištu, veći doseg od lokalnog oglašavanja

Novi medijski val nudi kompletnu uslugu izrade internet stranica po principu “ključ u ruke”, tj. “domena u ruke”, na način da sam proces izrade bude jednostavan i učinkovit. Kada zatražite uslugu, Vaš zadatak je priprema materijala za stranicu i ideja za dizajn, a mi se brinemo za sve ostalo. Kada je stranica napravljena, educiramo Vas kako se ona koristi te brinemo o stranici dok god Vi smatrate da je to potrebno.

Web stranice se planiraju, izrađuju i implementiraju, a sastoje se od kombinacije zvuka, slika, grafika i video isječaka. Uz kreativnu izradu dizajna i izgleda web stranice, ujedno se mora otvoriti adekvatna domena i dodati hosting server na kojem će stranica biti pohranjena.

KORACI SURADNJE

Prvi korak – Kratki informativni razgovor u kojem Vi iznosite ideje i sugestije kako biste željeli da Vaša stranica izgleda i koja bi joj bila funkcija.

Drugi korak – Putem prikupljenih informacija iz prethodnog koraka mi slažemo nekoliko predložaka dizajna kako bi Vaša stranica mogla izgledati.

Treći korak– Nakon što ste se odlučili za određeni predložak, krećemo s kodiranjem same stranice te se prikupljaju svi potrebni podaci koji će se nalaziti na njoj, ovaj korak se odvija uz stalnu konzultaciju sa samim klijentom jer se konstantno postavlja sadržaj i izmjenjuje raspored i dizajn.

Četvrti korak – Stranica se postavlja na internet te se vrše posljednje promjene na zahtjev klijenta, a onda i završne faze testiranja i eventualne edukacije klijenta.

PAKETI (START & PREMIUM)

START PAKET

Paket koji svojim karakteristikama zadovoljava osnovne potrebe klijenta te se svrstava u kategoriju statičnog oblika stranica. Predlaže se klijentima koji neće imati česte promjene i ne žele se opterećivati izmjenama na stranici, a cilj im je imati kvalitetnu promociju u relativno kratkom vremenu.

PREMIUM PAKET

Paket namijenjen naprednijim korisnicima svrstava se u kategoriju dinamičnog tipa stranice. Stranica koja sadrži CMS sustav (sustav za samostalno upravljanje sadržajem) omogućuje korisniku da, uz kratku edukaciju, sam vrši promjene na stranici dodavanjem novih sadržaja. Preporučuje se klijentima koji misle često stavljati novi sadržaj na stranicu i pri tome imaju svu slobodu postavljanja istoga.

ODRŽAVANJE POSTOJEĆIH INTERNET STRANICA

Regularna izrada sigurnosne kopije Vaše web stranice osigurava da se ne izgube svi podatci o Vašim proizvodima i uslugama. Vrlo je bitno da Vaša tvrtka ima stabilnu i pristupačnu web stranicu koja ne pada pod napadima različitih zlonamjernih softvera. Poput elektronskih uređaja ili automobila i web stranica zahtjeva redovno održavanje kako bi mogla pravilno funkcionirati. Bitno je kontinuirano provjeravanje stranice kako ne bi postojali sigurnosni propusti koji mogu uzrokovati i financijsku štetu za Vašu tvrtku.

Detaljnije informacije o održavanju Internet stranica saznajte u našem članku ovdje.

PRIMJER RADOVA